Aanbod zoekresultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten

(Uitleg aanbod)

48 Resultaten
Pagina 1 van 5

Workshop ‘Leefbare stad’

Hoe maak en houd je een stad leefbaar? Dat is de centrale vraag tijdens de workshop ‘Grootstedelijke problematiek: een leefbare stad’ van de UvA. Deze workshop richt zich specifiek op docenten én leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Vakken: Aanbevolen, Aardrijkskunde, Agenda,
Datum: 27-11-2018:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: Leerlingen


Wiskunde in je vingers

Wiskundigen Ronald Meester en Joost Hulshof schreven het boek ‘Wiskunde in je vingers – Een oppepcursus voor liefhebbers en andere freaks’. Het boek is zowel voor docenten als scholieren van middelbare scholen een handig hulpmiddel.

Vakken: Aanbevolen, Wiskunde,
Datum: 01-09-2020:
Doelgroep: Docenten


Webklas: The Quantum Quest

De webklas is een vierweeks online programma, dat je vanaf thuis of middelbare school volgt. Via internet heb je contact met je docenten en medeleerlingen. Het is bedoeld voor scholieren die interesse hebben in wiskunde, natuurkunde en informatica. Het doel van de webklas is om middelbare scholieren in aanraking te laten met hedendaags wetenschappelijke ontwikkelingen en met de manier waarop je op de universiteit les krijgt.

Vakken: Aanbevolen, Informatica, Natuurkunde, Wiskunde,
Datum: 04-11-2018:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: Leerlingen


Waternet DOT

Naar aanleiding van de masterclass bij Waternet die dit schooljaar heeft plaatsgevonden, gaan drie docententeams aan de slag met het ontwikkelen van lesmaterialen over water. Wil je ook mee ontwikkelen?

Vakken: Aanbevolen, Aardrijkskunde, Agenda, Biologie, Natuurkunde, NLT, Scheikunde,
Datum: 10-12-2018:
Doelgroep: Docenten


Wat hebben babyspeelgoed en vlamvertragers met elkaar te maken?

Na een college over de gevolgen van vlamvertragers voor mens en milieu ga je in het hightech lab aan de slag om plastic voorwerpen te onderzoeken op de aanwezigheid van gebromeerde vlamvertragers.

Vakken: Biologie, Collegetour Kennemerland, Natuurkunde, Scheikunde,
Datum: 12-04-2016:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: Leerlingen


Verdiepingscursus Arduino

Deze verdiepingscursus is bedoeld voor docenten (en TOA’s) die na een eerste kennismaking met Arduino de volgende stap willen zetten.

Vakken: Aanbevolen, Agenda, Informatica,
Datum: 17-01-2019:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Veldonderzoek in de buurt

Leerlingen bezoeken regelmatig het Westerpark om daar te zien hoe biologie gebruikt wordt om het gebied te beheren. Al doende leren ze een heleboel over ecologie en toxicologie; ze leren ook planten en dieren kennen. De leerlingen voeren oriënterende onderzoeken uit. Zowel de terrestrische (land)... Vakken: Biologie,
Doelgroep: Docenten


Vakantiecursus Wiskunde: Computer in de wiskunde: breekijzer of oud schroot?

De Vakantiecursus Wiskunde is een tweedaagse bijscholing voor docenten en heeft dit jaar als thema ‘Computer in de wiskunde: breekijzer of oud schroot?’ Er komen vele aspecten van de relatie tussen wiskunde, onderwijs en computer aan de orde. De cursus wordt twee keer gegeven: op 25 en 26 augustus in Eindhoven en op 1 en 2 september in Amsterdam.

Vakken: Wiskunde,
Datum: 25-08-2017:
Doelgroep: Docenten


Vakantiecursus Wiskunde in je broekzak

Cryptografie in het dagelijks leven
Een tweedaagse vakantiecursus op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus te Eindhoven (TU/e) en op vrijdag 31 augustus en zaterdag  1 september te Amsterdam (CWI). Vrijdag van 15.30 tot 20.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 14.30 uur.

Vakken: Wiskunde,
Doelgroep: Docenten


Studiereis naar Kenia

Het vaksteunpunt Biologie van Bètapartners organiseert een 12-daagse studiereis naar Kenia met als doel: inspiratie voor onderwijsontwikkeling, verdieping op vakinhoudelijke en vakdidactsisch vlak en kennismaking met onderwijs in Kenia.

Vakken: Aanbevolen, Aardrijkskunde, Agenda, Biologie, NLT,
Datum: 05-02-2019:
Doelgroep: Docenten


Page 1 of 5
  • Altijd op de hoogte?

    Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten en relevante ontwikkelen in je vakgebied? Meld je dan nu aan voor onze mailinglist