Aanbod zoekresultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten

(Uitleg aanbod)

60 Resultaten
Pagina 1 van 6

Workshop- Micro:bit

Deze workshop is bedoeld als kennismaking met de micro:bit en de mogelijkheden hiervan. We besteden ook aandacht aan het lesmateriaal dat voor de micro:bit beschikbaar is. We programmeren de micro:bit hierbij zowel in de blokjestaal als in een tekst-gebaseerde taal.

Vakken: Aardrijkskunde, Agenda, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, Scheikunde, Wiskunde,
Datum: 27-09-2018:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Workshop Gamification

In deze workshop leer je de basis van gamification. We kijken naar wat mensen motiveert en hoe je hiermee je lessen kan ontwerpen. Onderwerpen die langs komen zijn onder andere samenwerking, competitie, het stimuleren van autonomie door spelstructuren, het inzichtelijk maken van voortgang, het gebruik van verhalen en rollen en betekenisvol leren.

Vakken: Agenda, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, Scheikunde, Wiskunde,
Datum: 01-11-2018:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Wiskunde in je vingers

Wiskundigen Ronald Meester en Joost Hulshof schreven het boek ‘Wiskunde in je vingers – Een oppepcursus voor liefhebbers en andere freaks’. Het boek is zowel voor docenten als scholieren van middelbare scholen een handig hulpmiddel.

Vakken: Wiskunde,
Doelgroep: Docenten


Webklas: The Quantum Quest

De webklas is een vierweeks online programma, dat je vanaf thuis of middelbare school volgt. Via internet heb je contact met je docenten en medeleerlingen. Het is bedoeld voor scholieren die interesse hebben in wiskunde, natuurkunde en informatica. Het doel van de webklas is om middelbare scholieren in aanraking te laten met hedendaags wetenschappelijke ontwikkelingen en met de manier waarop je op de universiteit les krijgt.

Vakken: Agenda, Informatica, Natuurkunde, Wiskunde,
Datum: 04-11-2018:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: Leerlingen


Webklas wiskunde: Complexe netwerken

Netwerken van transport, communicatie en energie vormen de ruggengraat van onze samenleving. In november 2017 gaat er een gloednieuwe wiskunde webklas van start met als onderwerp ‘Complexe netwerken’. De webklas is voor leerlingen in 5 en 6 VWO die zich een maand lang willen verdiepen in dit interessante onderwerp.


Datum: 03-11-2017:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: Leerlingen


Waternet DOT

Naar aanleiding van de masterclass bij Waternet die dit schooljaar heeft plaatsgevonden, gaan drie docententeams aan de slag met het ontwikkelen van lesmaterialen over water. Wil je ook mee ontwikkelen?

Vakken: Aardrijkskunde, Agenda, Biologie, Natuurkunde, NLT, Scheikunde, Wiskunde,
Datum: 25-09-2018:
Doelgroep: Docenten


Verdiepingscursus Arduino/Physical Computing

Deze cursus is bedoeld voor docenten (en TOA’s) die een volgende stap willen zetten met Arduino.


Datum: 08-03-2018:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Veldonderzoek in de buurt

Leerlingen bezoeken regelmatig het Westerpark om daar te zien hoe biologie gebruikt wordt om het gebied te beheren. Al doende leren ze een heleboel over ecologie en toxicologie; ze leren ook planten en dieren kennen. De leerlingen voeren oriënterende onderzoeken uit. Zowel de terrestrische (land)... Vakken: Biologie,
Doelgroep: Docenten


Vakantiecursus Wiskunde: Computer in de wiskunde: breekijzer of oud schroot?

De Vakantiecursus Wiskunde is een tweedaagse bijscholing voor docenten en heeft dit jaar als thema ‘Computer in de wiskunde: breekijzer of oud schroot?’ Er komen vele aspecten van de relatie tussen wiskunde, onderwijs en computer aan de orde. De cursus wordt twee keer gegeven: op 25 en 26 augustus in Eindhoven en op 1 en 2 september in Amsterdam.

Vakken: Wiskunde,
Datum: 25-08-2017:
Doelgroep: Docenten


Vakantiecursus Wiskunde in je broekzak

Cryptografie in het dagelijks leven
Een tweedaagse vakantiecursus op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus te Eindhoven (TU/e) en op vrijdag 31 augustus en zaterdag  1 september te Amsterdam (CWI). Vrijdag van 15.30 tot 20.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 14.30 uur.

Vakken: Aanbevolen, Wiskunde,
Doelgroep: Docenten


Page 1 of 6