Aanbod zoekresultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten

(Uitleg aanbod)

21 Resultaten
Pagina 1 van 3

Masterclass Bio-Informatica

Leer tijdens deze masterclass alles over het vakgebied bio-informatica en hoe we computers kunnen gebruiken om biologische vraagstukken op te lossen.

Vakken: Biologie, Informatica,
Datum: 29-03-2019:
Doelgroep: Leerlingen


Praktische Opdracht Robotica

In deze praktische opdracht werken leerlingen met een Lego-robot en schrijven zij een programma waarmee de motoren en sensoren van de lego-robot bestuurd kunnen worden. Aan het einde van de opdracht zijn leerlingen in staat om te gaan met NXC als programmeertaal en kunnen zij de Lego-robot specifieke opdrachten laten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het op een tafel laten rijden van de robot zonder dat deze eraf valt.

Vakken: Informatica,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Computercriminaliteit

Deze E-klas gaat over criminaliteit die met de computer uitgevoerd kan worden. De meest voorkomende criminaliteit vindt plaats via internet en via e-mail. In deze module komen leerlingen meer te weten over de gevaren die ze tegenkomen bij het aansluiten van een computer op internet.

Vakken: Informatica,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Hoe sociaal is internet?

Voor veel mensen zijn communicatie en het opzoeken van informatie de belangrijkste functies van de computer, en voor allebei heb je internet nodig. Maar hoe vind je de informatie die je zoekt op het internet? Hoe betrouwbaar en volledig is de informatie die je vindt? Wat is informatie eigenlijk?

Vakken: Informatica,
Doelgroep: Leerlingen


Science lab: Videolympics – zoeken in beeld-databanken

Maak kennis met de allernieuwste technieken om te zoeken in beeldmateriaal. Kunnen de leerlingen een computer beelden leren herkennen? En als ze dat kunnen rest nog de vraag: hoe wordt deze techniek in het ‘echt’ toegepast?

Vakken: Informatica,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Mens-machine interactie

In deze e-klas over Mens-Machine Interactie (MMI) maken leerlingen kennis met het ontwerpen van informatiesystemen.

Vakken: Informatica,
Doelgroep: Leerlingen


Science lab Robotica: programmeren met de EV3

In het science lab Robotica maak je kennis met programma’s die het gedrag van een robot bepalen. Tijdens het sciencelab ben je actief als uitvinder, bouwer en tester van je eigen programma’s.

Vakken: Informatica, NLT,
Doelgroep: Leerlingen


Stap nu en dan uit je comfort-zone

Bij Porsche Centrum Amsterdam neem je een kijkje in de wereld van het sportwagenmerk Porsche.

Vakken: Collegetour Amsterdam, Informatica, Natuurkunde, Wiskunde,
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: Leerlingen


Leskist: Photoshoot

De techniek en informatica achter gezichtsherkenning. In de leskist treffen de leerlingen vier smartphones waarmee ze aan het einde van de les heus kunnen duelleren.

Vakken: Informatica,
Doelgroep: Leerlingen


Science lab: 3D-film workshop

In dit sciencelab krijgen leerlingen de werking van 3D technieken te zien en mogen ze ook zelf aan de slag met het maken van een 3D film!

Vakken: Informatica, Natuurkunde,
Doelgroep: Leerlingen


Page 1 of 3
  • Altijd op de hoogte?

    Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten en relevante ontwikkelen in je vakgebied? Meld je dan nu aan voor onze mailinglist