Archief

Zoek en Filter

  • Vak

Archief

67 Resultaten
Pagina 1 van 7

Netwerkbijeenkomst: Onderwijs in duurzame ontwikkeling

In deze bijeenkomst laten Stan Frijters en Karen Laarveld je kennis maken met de uitgangspunten van Leren voor Duurzame Ontwikkeling en de kersverse “handreiking LvDO”.
Je maakt een begin met het schrijven van een les of project voor de eigen praktijk waarin leren voor duurzame ontwikkeling optimaal tot zijn recht komt.

Vakken: Aardrijkskunde, Archief, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, Scheikunde, Wiskunde,
Datum: 12-11-2018:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Netwerkbijeenkomst Donkere Materie

Donkere materie is op dit moment een van dé spannendste onderwerpen in de natuurkunde. Zoals wel vaker in de geschiedenis zijn de natuurkundigen het niet eens over wat de oplossing zou moeten zijn voor dit natuurkundige vraagstuk. In deze bijeenkomst voor docenten natuurkunde en NLT maken we op interactieve wijze kennis met het onderwerpen en de twee mogelijke theorieën.

Vakken: Aanbevolen, Archief, Natuurkunde, NLT,
Datum: 13-11-2018:
Doelgroep: Docenten


Profielwerkstukbegeleiding: Psychobiologie

Profielwerkstukbegeleiding voor leerlingen in 6 VWO die zich willen verdiepen in psychobiologie.

Vakken: Archief, Biologie, NLT, Scheikunde,
Datum: 20-11-2018:
Doelgroep: Leerlingen


Netwerkbijeenkomst Biologie: Koken met onkruid in de klas

De bijeenkomst staat in het teken van planten, en in het bijzonder van eetbare planten. Na een korte introductie in de planten wereld gaan we met een specialist eerst planten zoeken rond de school.

Vakken: Archief,
Datum: 07-06-2018:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Netwerkbijeenkomst: Wiskunde en Programmeren

Het leren programmeren en met name ‘computational thinking’ staan momenteel sterk in de belangstelling. Sommigen pleiten voor een nieuw vak, ook op de basisschool. Anderen willen eerst nagaan wat de mogelijkheden zijn om aan te sluiten bij bestaande vakken als wiskunde.

Vakken: Archief, Informatica, Wiskunde,
Datum: 07-06-2018:
Doelgroep: Docenten


NB Biologie: Artis Bibliotheek en pws-begeleiding

Artis heeft een prachtige bibliotheek waar een schat aan geïllustreerde literatuur aanwezig is. Die is in te zetten voor allerlei doeleinden, waar we in deze netwerkbijeenkomst wat dieper op in zullen gaan. Voor docenten is dit prachtige inspiratie, achtergrondmateriaal voor wetenschapshistorie bijvoorbeeld.

Vakken: Aardrijkskunde, Archief, Biologie,
Datum: 20-09-2018:
Doelgroep: Docenten


Netwerkbijeenkomst Informatica: Agent-based modelleren en simuleren

In het kader hiervan is lesmateriaal voor het keuzethema Computational Science ontwikkeld, met als context Agent Based modelleren en simuleren, op basis van NetLogo. De netwerkbijeenkomst van 4 oktober 2018 is bedoeld als eerste kennismaking met dit materiaal.

Vakken: Archief,
Datum: 04-10-2018:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Bevriend Vaknetwerk Wiskunde: Spelletjes bij wiskunde

Deze activiteit wordt georganiseerd door het bevriende Vaknetwerk Wiskunde. Bètapartners beveelt deze bijeenkomst van harte aan. De eerste bijeenkomst van het nieuwe schooljaar is op dinsdag 25 september van 17.00-20.00 uur op het Comenius Lyceum in Amsterdam. Eelko Kruse is onze gastheer. Het onderwerp is…

Vakken: Archief, Wiskunde,
Datum: 25-09-2018:
Doelgroep: Docenten


Workshop- Micro:bit

Deze workshop is bedoeld als kennismaking met de micro:bit en de mogelijkheden hiervan. We besteden ook aandacht aan het lesmateriaal dat voor de micro:bit beschikbaar is. We programmeren de micro:bit hierbij zowel in de blokjestaal als in een tekst-gebaseerde taal.

Vakken: Archief,
Datum: 27-09-2018:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Workshop Gamification

In deze workshop leer je de basis van gamification. We kijken naar wat mensen motiveert en hoe je hiermee je lessen kan ontwerpen. Onderwerpen die langs komen zijn onder andere samenwerking, competitie, het stimuleren van autonomie door spelstructuren, het inzichtelijk maken van voortgang, het gebruik van verhalen en rollen en betekenisvol leren.

Vakken: Archief, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, Scheikunde,
Datum: 01-11-2018:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Page 1 of 7
  • Altijd op de hoogte?

    Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten en relevante ontwikkelen in je vakgebied? Meld je dan nu aan voor onze mailinglist