ProfielwerkstukbegeleidingWorkshops

Extra verdieping voor hoog-gemotiveerde leerlingen

Literatuurcursus

‘de cursus zal volgend schooljaar rond september 2019 weer plaatsvinden’

In de krant lees je soms over grootse ontdekkingen in de wetenschappelijke wereld. Er is een ziekte genezen of een super robot uitgevonden. Maar deze ontdekkingen blijken in de realiteit nog wel eens tegen te vallen. Journalisten willen graag een mooi verhaal publiceren, en zijn dan ook goed in het opblazen van informatie. Maar als de krant niet betrouwbaar is, waar haal je dan de juiste informatie vandaan? Daarvoor zijn wetenschappelijke artikelen.
Wereldwijd moeten deze artikelen aan allerlei regels voldoen om een zo duidelijk en correct mogelijk beeld van de werkelijkheid te geven, maar ook om alle onzekerheden te presenteren. Maar zelfs in wetenschappelijke artikelen zit verschil qua betrouwbaarheid, het is daarom belangrijk om deze goed te kunnen beoordelen.
Het is voor een (profiel)werkstuk dan ook belangrijk dat je betrouwbare bronnen gebruikt! Het vinden van deze bronnen blijkt soms een hele opgave. Je loopt tegen betaalmuren op en de informatie die je vindt is vaak óf te oppervlakkig, óf te technisch.

Tijdens de literatuurcursus leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om bronnen, waaronder wetenschappelijke artikelen, te vinden, te beoordelen, te lezen en ze te gebruiken in bijvoorbeeld een verslag. Daarnaast krijg je tijdens deze dag de mogelijkheid om gebruik te maken van de Databank waar de VU of HvA over beschikt om deze vervolgens te kunnen gebruiken voor jouw profielwerkstuk, verslag of masterclass!

Deze cursus vindt op twee locaties plaats en wordt toegespitst op het juiste niveau: De VU voor VWO leerlingen en de HvA voor HAVO leerlingen.

 

De eerstvolgende cursus staat gepland op 25 september 2018 van 11.00-15.00u op de Vrije Universiteit. Deze cursus zit helaas vol, aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk.

De volgende cursus staat gepland op woensdag 10 oktober 2018 van 11.30-15.00u op de Vrije Universiteit. Aanmelden hiervoor is mogelijk tot 3 oktober!