Masterclasses

Shell Masterclass: Technologie achter olie- en gaswinning

In deze masterclass word je meegenomen in de technologie achter olie- en gaswinning en -verwerking. Ook gaan we in op de ontwikkelingen rondom duurzaamheid en energietransitie. We laten zien hoe bètavakken worden ingezet in de industrie. Maar deze nascholing geeft je bovendien de unieke kans om een kijkje te nemen bij één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld.

Tijdens de masterclass leggen Shell professionals uit wat hun werk inhoudt en welke (innovatieve) technologieën worden toegepast. Een docent-ontwikkelaar scheikunde van het Freudenthal Instituut zal zorgen voor een vertaalslag naar het onderwijs.

Programma

De masterclass bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt op verschillende locaties van Shell gegeven. Tijdens de sessies zijn de vakdisciplines natuurkunde, scheikunde, wiskunde, biologie en fysische geografie uit het voortgezet onderwijs herkenbaar.

Datum Tijd Locatie Onderwerp
11-okt-2018 16.00-20.00u Shell Learning Centre, Rijswijk Upstream: aardwetenschappen en boortechnologie
03-dec-2018 16.00-20.00u Shell Raffinaderij, Pernis Downstream proces: raffinage, bewerken van ruwe olie, petrochemie en de marketing van grondstoffen en producten
10-jan-2019 16.00-20.00u Shell Technology Centre, Amsterdam We bezoeken het laboratorium in Amsterdam en staan stil bij duurzaamheid, innovatie en energietransitie
11-feb-2019 16.00-20.00u Shell Hoofdkantoor, Den Haag We gaan speeddaten met Shell medewerkers

 

Aanmelden voor deze activiteit is niet meer mogelijk, omdat de inschrijving gesloten is. Neem voor meer informatie contact op met Miranda Overbeek (M.Overbeek@vu.nl)

Bekijk hieronder een video-impressie van deze reeds eerder gegeven Shell masterclass: